Crosscart
En säker sport med mycket körglädje och fartfyllda heat. Bilarna är byggda med tanke på att vara lättkörda, roliga att sladda med samt säkra. Man sitter fastspänd i ett fyrpunktsbälte inuti en störtbåge vilket gör att säkerheten är mycket hög. Dessutom får du känslan av att sitta i en riktig tävlingsbil.

Om bilarna
Chassit är ett tävlingschassi med stel bakaxel och individuell fjädring. Broms på bakhjulen. Vissa detaljer är modifierade för att passa hyrverksamhet. Motorn är en fyrtakts V-twin på 630cc och 22hk. Driften sker via centrifugalkoppling. Detta är alltså bara gas och broms, inga växlar.

Om banan
Banan vi kör på är ca 600 meter lång och 4 meter bred och har ett grus/ jord underlag. Vi kör även vintertid på denna bana, då med dubbdäck på bilarna.

Vem eller vilka kan köra Crosscart?
Alla från Ca 140 cm och uppåt. Vi tar emot både stora och små grupper. Tävla mot klockan, dina kollegor eller kör bara för att det är kul.

Företagsarrangemang
Vi arrangerar en fartfylld aktivitet för Era kunder, personal, kick-offer. Grupper från 4 personer. Från vår sammarbetspartner kan vi erbjuda det mesta i mat och dryck till Ert arrangemang.

Upplevelse att minnas
På svensexor/ möhippor, födelsedagar eller vid andra tillfällen är detta en bra aktivitet som ger något att minnas, eller varför inte samla ihop ett gäng kompisar för en tävling.